2 oktober Kurs i skogsinventering

Samling vid Ramberget, ca 2 mil öster om Strömstad. Kursen äger rum kl 0900-1630ca.

Lär dig inventera en skog. Du får lära dig om skogens ekologi och struktur, om hur skogen fungerar som ekosystem. Lär dig se skillnad på en naturskog och en produktionsskog. Vi tittar på olika rödlistade arter och signalarter som indikerar skogar med höga naturvärden.

Terrängen är bitvis krävande. Klä dig efter väder, gärna stövlar eller kängor om det är blött i markerna. Ta med egen lunch och fika.

Kursledare är Sebastian Kirppu, skogsbiolog och en av Sveriges mest erkända skogsskyddare. Han har hållit i ett stort antal kurser på temat skogsskydd och håller även många föreläsningar på temat. Han blev vald till WWF:s Årets miljöhjälte 2011, sommarpratade i Sveriges Radio P1 2014, medverkade i Mitt i naturen i SVT och mottog Sture Centerwalls pris av Kungliga vetenskapsakademin 2018 för sitt engagemang för naturskogens biologiska mångfald.

 

Kostnad: 350 kr/person (medlemmar i SNF till reducerat pris).

Obligatorisk anmälan (begränsat antal deltagare) senast 27 september till:

tas.amanda@gmail.com, mobil 073-583 00 99

Vägbeskrivning till Ramberget fås efter anmälan