5 april Kursdag om hur skogen kan brukas till förmån för klimat och miljö

Naturvernforbundet i Östfold, Skogselskapet i Östfold och Forum for natur og friluftsliv Östfold inbjuder till en Brobyggardag vid Bråtane husmannsplass i Prestebakkefjella Naturreservat (österut från Strömstad eller norrut från Vassbotten)

 

Hur vi brukar skogen har stor påverkan på klimatet och den biologiska mångfalden, och avsikten med dagen är att få ny kunskap, utbyta erfarenheter över landgränser, samt skapa en dialog mellan naturskyddsintressen och skogsägare.

 

Brobyggardagen är tisdag 5 april kl 1000-1500

Föredragshållare:

 Åsa Kasimir, forskare vid Göteborgs Universitet och jobbar bland annat för FN:s klimatpanel

Tema: ”Om skogsbruk och myr i ett klimatperspektiv”

 Pål Martin Eid, Statens Naturoppsyn, Miljödirektoratet.

Tema: ”Om praktisk restaurering av myr”

 Henrik Johansson, skogsstyrelsen i Sverige

Tema: ”Om plockhuggning”

 

Upplägg;

Vi har Bråtane husmannsplass som utgångspunkt för dagen. Här möter vi upp kl 1000 med en kopp kaffe, innan vi gör en vandring i naturreservatet för att se på olika områden som anknyter till föreläsarnas teman. Medtag lämpliga kläder och skodon. Vandringen är ca 2,5 km. När vi kommit tillbaka till Bråtane blir det mat och samtal.

 

För matbeställning behövs föranmälan till Nina Frydenlund, Fylkeskoordinator Forum for natur og friluftsliv Östfold. Hon kan svara på frågor om arrangemanget. Meddela till henne om du har allergier. Föranmälan måste ske senast 1 april till

Nina.frydenlund@fnf-nett.no