14 nov Digital föreläsning – grön infrastruktur och bred samverkan för biologisk mångfald

OBS! Föranmälan via länken nederst i meddelandet!

 

I media hör vi talas om insektsdöden och hotet mot den biologiska mångfalden och att vi står inför det sjätte massutdöendet på jorden. Detta bekräftas av ledande forskning idag. Men det finns saker vi kan göra som ger hopp!

Vi bjuder dig till denna eftermiddag för att ta del av ett inspelat föredrag av professor Alexandre Antoinelli – författare till den nyutkomna boken ”Ett dolt Universum” . Antoinelli var.sommarpratare 2021 och är forskningschef vid Royal Botanic Gardens, Kew.

Vi har också bjudit in Torbjörn Nilsson, hållbarhetsstrateg i Trollhättan, som ska berätta om vad de har gjort i sin satsning ”Bred samverkan för biologisk mångfald”.

Från Strömstads kommun har vi Margareta Nordström, projektledare i naturvård, som berättar vad som görs i Strömstad.

Vi lyfter begreppet grön infrastruktur och fler goda exempel över hur olika kommuner jobbar för att öka den biologiska mångfalden.

Vi avslutar med en framåtsyftande diskussion om hur vi kan jobba vidare för att vända den negativa utvecklingen för biologisk mångfald i norra Bohuslän.

 

Anmälan via länk: https:www.studieframjandet.se/vastra-gotalands-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2022/november/digital-forelasning-om-bred-samverkan-for-biologisk-mangfald-i-norra-bohuslan-hur-nar-vi-dit/